Een op de drie mkb’ers verwachten groei personeel

0

De meeste mkb-ondernemers verwachten dit jaar omzetgroei. Een op de drie verwacht in 2014 ook in personeel te gaan groeien.

Vier op de vijf mkb’ers (78%) werkt met een flexibele schil. Slechts 6% huurt meer dan de helft van het personeel in op basis van een flexcontract. Een op de vijf (22%) van de mkb’ers heeft helemaal geen flexibele schil, zo blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique en TNO.

Omzetgroei mkb
Uit de MKB Marktmonitor blijkt dat 59 procent van mkb-ondernemers in 2014 omzetgroei verwachten. Vorig jaar verwachtten 51% van de mkb’ers groei in 2013, 39% heeft dat ook daadwerkelijk terug gezien in de resultaten.

Stabiel personeelsbestand
Wat betreft de groei in het aantal medewerkers, is men terughoudender. Een op de drie (33%) van de mkb-ondernemers denkt dit jaar in personeel te gaan groeien. Een meerderheid (58%) verwacht echter dat dit jaar het personeelsbestand gelijk blijft.


Bron: Unique/TNO

Lees ook: Please Payroll: sterke groei in flexcontracten, vooral in MKB

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer