Eerste Kamer stemt voor invoering Participatiewet

0

Een meerderheid van de Eerste Kamer heeft dinsdag voor de invoering van de Participatiewet gestemd. Hiermee gaat de wet definitief per 1 januari 2015 in.

Vorige week werd de Participatiewet in de Eerste Kamer behandeld. Hierbij werden vier moties ingediend. Deze werden dinsdag tijdens het stemmen van de Eerste Kamerleden alle vier verworpen.

Invoeringswet Participatiewet
Het wetsvoorstel Wijziging van de Wet werk en bijstand, de Wet sociale werkvoorziening, de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten en enige andere wetten gericht op bevordering deelname aan de arbeidsmarkt voor mensen met arbeidsvermogen en harmonisatie van deze regelingen (Invoeringswet Participatiewet) werd door een meerderheid in de Eerste Kamer aangenomen.  De fracties van 50Plus, de Onafhankelijke Staatsfractie, Partij van de Dieren, SP, GroenLinks en PVV stemden tegen de wet.

Quotumregeling
De bedoeling van het wetsvoorstel is dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan vinden. Gisteren heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd, over een quotum- en boeteregeling voor als werkgevers onvoldoende werknemers met een arbeidsbeperking aan werk helpen.

Lees ook: Participatiewet biedt kansen flexbranche

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer