Erik Kleerebezem financieel directeur ManpowerGroup Nederland

0

ManpowerGroup Nederland heeft Erik Kleerebezem afgelopen maand benoemd tot financieel directeur. Kleerebezem volgt Walter Woortman op, die een functie binnen de Europese organisatie van ManpowerGroup gaat bekleden.

Kleerebezem gaat onderdeel uitmaken van het directieteam en zal rapporteren aan Jeroen Zwinkels, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland.

Erik Kleerebezem startte zijn carrière als managementtrainee bij Ormit, waarna hij de overstap maakte naar Bestfoods. Vervolgens werkte hij in verschillende financiële (management) functies bij PepsiCo en Ahold. Vanaf 2015 vervulde Kleerebezem diverse interim-posities als financieel directeur in uiteenlopende sectoren.

Jeroen Zwinkels, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland, zegt over de benoeming van Kleerebezem. “In de veranderende wereld van werk waar grote uitdagingen maar ook kansen liggen, is het van belang dat we ManpowerGroup met een sterk Directieteam door die verandering heen loodsen. Ik ben ervan overtuigd dat we met de komst van Erik een uitstekende opvolger van Walter Woortman hebben gevonden.”
Kleerebezem: “We bevinden ons in een interessante tijd waarin de wereld van tijdelijk en vast werk razendsnel verandert en de impact op de economie ongekend is. Ik kijk er enorm naar uit om onderdeel te zijn van een sterk en divers directieteam en mee te bouwen aan het succes van ManpowerGroup.”

Omzetdaling door coronacrisis

ManpowerGroup Nederland heeft zwaar te leiden onder de coronacrisis. Eerder deze week maakte het uitzendconcern bekend dat de omzet in Nederland in het derde kwartaal met -23% is gedaald. In het tweede kwartaal van dit jaar daalde de omzet in Nederland met -26%.
ManpowerGroup deed het wereldwijd beter, met een omzetdaling in het derde kwartaal van -14% (tweede kwartaal -28%).

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer