Flexdiner 2016: ‘flex en vast lopen door elkaar heen’

0

Het thema van het Flexdiner 2016 is ‘de balans tussen vast en flex’, oftewel, hoe integreren bedrijven vast/flex-oplossingen in hun personeelsbeleid en hoe kan jij daar als flexbedrijf op inspelen? Hoe zorg je ervoor dat je wordt gezien als business partner door je klanten? Een van de sprekers tijdens het Flexdiner is Rob van Elburg, eigenaar Rave-cruitment, specialist in global IT-recruitment en Meest invloedrijke recruiter van 2014. ‘Vast en flex in organisaties gaan steeds meer door elkaar heen lopen, de grenzen vervagen. Zo zit ik zelf al vijf jaar als flexwerker bij één opdrachtgever, dat is langer dan sommige vaste medewerkers.’

‘Een duidelijke ontwikkeling in flex die ik – zeker in de ict – constateer is dat er groepen specialisten worden ingehuurd. Voorheen werd een ict-developer voor een bepaalde flexperiode ingehuurd, nu worden complete teams ict-specialisten voor een verkorte periode weggezet. Er is blijkbaar behoefte in de markt aan dergelijke flexoplossingen waardoor bedrijven snel (weer) operationeel zijn.
‘Ook binnen vast werk is die trend naar specialisatie zichtbaar. Rouleerden vaste medewerkers voorheen vooral binnen het bedrijf om brede kennis op te doen, nu wordt er van hen verwacht dat zij zich focussen op een specialisme. Bedrijven richten zich meer en meer op hun core-activiteit(en) en investeren in vast personeel dat het nodige specialisme hiervoor in huis heeft. Vast wordt minder vast en gaat dus op in specialisatie.

Toegevoegde waarde bewijzen
‘Die ontwikkeling naar steeds veranderende, nieuwe vormen van vast en flex betekent voor flexbedrijven dat zij structureel innovatief moeten zijn – voor de troepen uitlopen, op zoek naar specialismen waarmee zij hun toegevoegde waarde bewijzen. Welke vorm van vast/flex daarbij wordt gehanteerd maakt op zich niet uit, zolang je maar toegevoegde waarde biedt. Zo nemen wij bij Rave-cruitment (buitenlandse) it-talenten met de meest gevraagde skills in dienst die vervolgens op payroll-basis worden ingehuurd – een soort vaste baan binnen een agency-omgeving.’

Rob van Elburg is een van de sprekers tijdens het Flexdiner 2016. Dit vindt plaats op donderdag 26 mei in het Naarderbos (Naarden). Inschrijven voor het Flexdiner 2016 kan online.

Lees ook:

In de aanloop naar het Flexdiner 2016 heeft Reed Business Information, uitgever van Flexmarkt, een hier te downloaden white paper (pdf) over het thema ‘De balans tussen vast en flex’ uitgebracht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer