ABU-CAO Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

0

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Asscher) heeft de ABU CAO voor Uitzendkrachten 2012 – 2017 algemeen verbindend verklaard.

De periode van algemeenverbindendverklaring gaat in op 25 maart 2016 en loopt door tot en met 4 november 2017.

Uitzendkrachten dezelfde arbeidsvoorwaarden

Dit betekent dat alle uitzendkrachten die in Nederland werken recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden volgens deze cao. De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten door de uitzendkoepel ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de vakbonden FNV Flex, CNV Vakmensen, De Unie en LBV. Jaarlijks gaan er ruim 700.000 uitzendkrachten aan de slag.
Zes partijen hebben een verzoek tot dispensatie ingediend bij de minister. De minister heeft al deze verzoeken afgewezen, waardoor deze partijen ook gebonden zijn aan de CAO voor Uitzendkrachten.

ABU ‘blij’ met algemeenverbindendverklaring

De ABU is blij met de algemeenverbindendverklaring. Jurriën Koops, directeur van de ABU: ‘Met de algemeenverbindendverklaring creëren we een gelijk speelveld. Alle uitzendbureaus in Nederland, met uitzondering van bureaus die zijn aangesloten bij de NBBU, moeten zich aan de arbeidsvoorwaarden houden zoals gesteld in de CAO voor Uitzendkrachten. Het zorgt ervoor dat de arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de naleving van de CAO voor Uitzendkrachten goed zijn geregeld.’

Bron: ABU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer