Bemiddeling zzp’ers drijft omzetgroei detacheringsbranche

0

In navolging van de uitzendsector kan ook de detacheringsbranche op een goed jaar terugkijken. De omzet nam in het laatste kwartaal van 2015 toe met 15 % ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Over het hele jaar 2015 noteerde de Nederlandse detacheringsbranche een omzetgroei van 12 %.

Dat blijkt uit de kwartaalmonitor voor de detacheringsbranche van PwC, waar de belangrijkste Nederlandse detacheringsbureaus aan deelnemen.

Bemiddeling zzp’ers

De groei werd met name gedreven door de bemiddeling van zzp’ers. In het vierde kwartaal groeide de omzet in dit segment met 35 %. Inmiddels vormt bemiddeling van zzp’ers bijna een derde (31 %) van de omzet van detacheringsbureaus (in 2014: 27 %).

Martin Bond

Martin Bond, sectorleider zakelijke dienstverlening van PwC, zegt in een toelichting: ‘Bij steeds meer functieprofielen wordt de inhuur van zzp’ers gemeengoed. Traditioneel werd er vooral in de ICT met zelfstandige ondernemers gewerkt, maar inmiddels wordt ook binnen finance, HRM en marketing en communicatie minimaal één op de drie vacatures ingevuld door een zzp’er.’

Wet DBA

Hoewel de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) naar verwachting tot een afname van het aantal zzp’ers zal leiden, ziet de sector vooral de kansen die deze wet met zich meebrengt. Bond: ‘Klanten willen zekerheid over de naleving van deze nieuwe wet, en de detacheringsbranche meent deze zekerheid te kunnen bieden. Dat geldt volgens de branche ook voor een deel van de zzp’ers zelf, die als gevolg van de wet op zoek moeten naar een dienstbetrekking.’

Bron: PwC

Lees ook over Wet DBA:

Lees ook over zzp-bemiddeling:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer