Flexkrachten textielverzorging gelijke arbeidsvoorwaarden

0

Flexkrachten die worden ingehuurd in de textielverzorging kunnen rekenen op dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die in dienst zijn van het bedrijf zelf. Deze bepaling geldt zowel voor uitzendkrachten als voor payrollkrachten.

Dat staat in het principeakkoord voor een nieuwe cao voor de textielverzorging, waarover cao-partijen eerder deze week tot overeenstemming zijn gekomen.

Werknemers die vallen onder de cao textielverzorging kunnen de komende periode rekenen op een loonsverhoging van in totaal 3,6 procent. De loonsverhoging is opgedeeld in vier stappen. Per 1 juli 2011 worden de lonen met 1 procent verhoogd, per 1 januari 2012 met 0,8 procent, per 1 juli 2012 met 1 procent en per 1 januari 2013 nogmaals met 0,8 procent. Daarnaast wordt de reiskostenvergoeding verhoogd en wordt de toeslagentabel voor bijzondere uren gewijzigd.

Ook zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot Wajongers, opleiding en ontwikkeling en levensfasebewust personeelsbeleid.

De cao heeft een looptijd van 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2013.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer