FNV kampt met intern conflict

0

De vakcentrale FNV gaat voorlopig niet praten met de werkgevers over een sociaal akkoord.

Interim-voorzitter Ton Heerts zegt in een interview met NRC Handelsblad van zaterdag dat de FNV na de recente interne conflicten daar nog niet aan toe is.

Heerts wil niet ingaan op een oproep van voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW. ‘Wientjes denkt dat wij er als vakbeweging nog zijn. Maar dat is een misverstand. We zijn er voor een belangrijk deel niet meer.’

De FNV raakte vorig jaar hevig verdeeld, toen voorzitter Agnes Jongerius een pensioenakkoord sloot met kabinet en werkgevers. De ruzie leidde tot het vertrek van Jongerius en voorstellen van PvdA-politica Jetta Klijnsma voor een nieuwe structuur van de vakcentrale. In de nieuwe opzet moeten de leden meer zeggenschap krijgen en moet er een einde komen aan de machtsstrijd tussen de aangesloten bonden. Het hervormingsproces is in gang gezet, maar zal naar verwachting pas in april volgend jaar worden afgerond.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer