FNV: ‘WW-plan werkgevers is ordinaire truc’

0

FNV-voorzitter Agnes Jongerius had vrijdag geen goed woord over voor het voorstel van werkgeversorganisatie VNO-NCW om het ontslagrecht te herzien. De werkgeversorganisatie wil de maximale duur van de WW inkorten en de ontslagvergoeding aan banden leggen. ‘Zo gaan we dat dus niet doen, heren.’

Jongerius noemt het voorstel dat VNO-NCW donderdag presenteerde, een ordinaire truc. ‘Mijn wensen gaan diametraal in op wat werkgevers verwachten.’ Voorlopig wil zij niet om de tafel met de werkgevers om over het ontslagrecht te praten. ‘First things first.’ De vakbondsvrouw wil eerst afspraken maken over de pensioenen en de AOW.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de discussie over het ontslagrecht weer wordt aangehaald. Eerder liep het overleg hierover spaak. Inmiddels voeren de partijen weer onderhandelingen; over de pensioenen en de AOW. Jongerius waagde zich niet aan ‘stoere voorspellingen’ of de gesprekken voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni kunnen worden afgerond.

De FNV presenteerde vrijdag de toekomstvisie ‘Nederland in 2025’. In het rapport zet de vakcentrale haar standpunten voor een toptarief in de inkomstenbelasting van 60 procent voor inkomens vanaf 250.000 euro, nog eens kracht bij. Net als het pleidooi om de ‘villasubsidie’ te schrappen, ofwel de hypotheekrenteaftrek in te perken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer