Forse banengroei in mkb

0

Het herstel in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zet door en daardoor kan het aantal banen dit jaar met bijna 35.000 toenemen.

Dat is de verwachting van onderzoeksbureau EIM. De groei bestaat uit achtduizend zelfstandigen en 27.000 werknemers.

De afzet van het mkb groeit dit jaar naar verwachting met 1,75 procent, stelt EIM in het rapport ‘Kleinschalig Ondernemen 2011’. Dat is te danken aan de groei van de internationale handel, maar ook aan het aantrekken van de binnenlandse vraag. Ook voor volgend jaar voorziet EIM een groei van 1,75 procent.

Het herstel vertaalt zich ook naar banengroei. De toename van het aantal zelfstandigen past volgens EIM in de trend naar meer flexibele arbeidsrelaties. Ook de vraag naar uitzendkrachten neemt sterk toe.

De groei in het mkb blijft nog wel achter bij die in het grootbedrijf. Daar komt de groei dit jaar naar verwachting uit op 2,25 procent. In 2010 was het verschil nog groter. Toen bedroeg de groei in het mkb een bescheiden 0,25 procent , terwijl de afzet van het grootbedrijf met 3 procent toenam.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer