Groei USG geremd door bezuinigingen overheid

0

USG People wordt in Nederland sterk afgeremd door de bezuinigingen bij de overheid. De omzet vanuit de publieke sector daalde met een kwart.

 

Die ontwikkeling zet de komende maanden waarschijnlijk door, zei topman Rob Zandbergen vrijdag tegen ANP-Reuters. Ook eenmalige lasten drukten afgelopen kwartaal echter stevig op de resultaten. Het bedrijf zag de omzet in het tweede kwartaal met 9 procent groeien en verwacht wel dat de positieve trend in de rest van het jaar doorzet. 

Omzet en resultaat lager dan voorspeld 
USG People meldde vandaag een omzet van 815 miljoen euro over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf zag het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) met 12 procent groeien tot 21 miljoen euro. Zowel de omzet als het resultaat kwam daarmee wel iets lager uit dan analisten hadden voorspeld. Zij hadden een omzet van 831 miljoen euro voorzien, met een onderliggende ebita van 24,3 miljoen euro.

Eenmalige lasten 
De uitzendorganisatie boekte door eenmalige lasten van 37,8 miljoen euro een nettoverlies van 22,2 miljoen euro. Zonder die lasten resulteerde een onderliggende winst van 5,1 miljoen euro. Dat bedrag was 1 miljoen euro hoger dan een jaar eerder.

Bezuinigingen overheid
USG People zag de omzet in Nederland met 2 procent stijgen tot 300 miljoen euro. De groei in de voor de uitzendorganisatie belangrijke dienstensectoren werd stevig gedrukt door de bezuinigingen bij de overheid. De omzet in de publieke sector lag een kwart lager dan een jaar eerder. De sterkste groei vond plaats in Duitsland en Frankrijk, waar de omzet circa 20 procent hoger uitkwam dan een jaar eerder. In België en Luxemburg gingen de opbrengsten met 6 procent omhoog.

‘Optimistisch’ 
USG People is ‘optimistisch’ voor de rest van het jaar. Volgens het bedrijf trok de omzet aan het einde van het tweede kwartaal verder aan. Het moederbedrijf van concerns als Start People en Unique denkt dat de ontwikkelingen in de rest van 2011 positief blijven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer