Groeidiamant Maqqie runner up in Deloitte Technology Fast 50 Awards

0

Werkplatform Maqqie heeft opnieuw de tweede plaats gehaald in de Deloitte Technology Fast 50-Awards van 2023.

De Deloitte Technology Fast 50 is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende techbedrijven in Nederland. De ranking baseert zich op de omzetcijfers van de vier achterliggende jaren.

In 2022 was Maqqie ook al het op één na snelstgroeiende techbedrijf. De eerste plaats gaat dit jaar wederom naar Bitvavo. Op nummer 3 staat Datasnipper.

Maqqie is niet de enige flexspeler met een plekje in de Top-50. Ook uitzendsoftwareplatform Tigris en Staffyou horen bij de grootste groeiers in Nederland. Staffyou is een digitaal uitzendplatform waar opdrachtgevers in de horeca, retail en logistiek 24/7 flexibel personeel kunnen inhuren.

Arbeidsplatform

Maqqie is als techbedrijf, dat 60 tot 70% investeert in technologie, geen uitzendbureau in de klassieke zin van het woord. Ook het verdienmodel wijkt af: geen commissie voor verloning, maar een fee per succesvolle werkopdracht (7%). Aan de voorkant is het platform een open marktplaats, met profielen van bedrijven en kandidaten. Partijen kunnen rechtstreeks met elkaar schakelen. Na een match verloopt de hele juridische en administratieve afhandeling via de app, er komt geen mensenhand meer aan te pas.

Vooral in 2021 groeide de omzet stormachtig. Die ging van 13,5 miljoen in 2021 naar 34 miljoen in 2022. Voor dit jaar stond de stip op 60 miljoen, maar dat wordt “hangen en wurgen”, zegt oprichter Pieter Jacob Leenman.

Toekomst uitzendbranche

“De omstandigheden in de markt zijn veranderd”, zegt hij. “Maar we groeien nog altijd stevig, dus dat is heel positief, zeker als je het afzet tegen de grote spelers in de branche.” Het concept van Maqqie is toekomstbestendiger dan de reguliere uitzenders, benadrukt Leenman. “We richten ons op de moderne en wendbare arbeidsmarkt, in plaats van dat alles in vastigheid wordt uitgedrukt.”

De toekomst van de uitzendbranche ziet Leenman als een arbeidsplatform à la Spotify, “waar binnen een aantal minuten elke willekeurige samenwerking tot stand komt en waar contracten uitrollen, compliant en al, voor elk type contract of cao”.

Lees ook: Gigagroeicijfers voor platform Maqqie

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer