Kelly Europa overgenomen door Gi Group en 11 andere overnames en samenwerkingen

0

In de afgelopen maand waren er weer diverse (grote) overnames en aankondigingen van samenwerkingen in de flexbranche. Flexmarkt zet deze voor je op een rij. 

Europese activiteiten Kelly naar GI Group

Gi Group Holding heeft op 2 november 2023 aangekondigd dat de Europese uitzendactiviteiten van Kelly overgenomen worden.  De transactie – met een contante vergoeding van €100 miljoen en een extra earnout-potentieel van maximaal €30 miljoen – zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 worden afgerond. Kelly levert in Europa uitzenddiensten aan klanten in 14 landen

“Vandaag is een spannende stap voor Gi Group Holding, omdat we onze ambitie om zowel organisch als door strategische overnames te groeien verder ontwikkelen”, aldus Stefano Colli-Lanzi, oprichter en CEO van Gi Group Holding. “Kelly’s Europese uitzendactiviteiten zullen onze aanwezigheid en capaciteiten in Europa versterken, waardoor we kunnen opschalen en kunnen profiteren van Kelly’s expertise in de regio, terwijl we trouw blijven aan ons engagement om bij te dragen aan de positieve evolutie van de arbeidsmarkt.”

Home of Recruitment treedt toe tot Select Group

Het Belgische Select Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Home of Recruitment. Bij de verschillende merken (Salesrecruiters en Marketingrecruiters) van Home of Recruitment werken bijna 50 medewerkers vanuit twee locaties: Zoetermeer & Schiphol-Rijk.

“Net zoals bij andere leden van Select Group, staat bij Home of Recruitment de mens centraal in alles wat ze ondernemen. Het hoge percentage terugkerende klanten van Home of Recruitment is niet alleen een bewijs van hun professionaliteit, maar ook van hun sterke klantrelaties,’ zegt CEO Bart Gonnissen. ‘Bovendien vormt deze overname een waardevolle aanvulling op de bestaande diensten van Select Group in Nederland naast de reeds bestaande merken in Nederland: Flox, EN HR solutions, Select HR en Select Projects.”

Abiant neemt @WORK personeelsdiensten over

@WORK is een allround uitzendbureau met vestigingen in Drachten en Kollum. Met deze overname versterkt Abiant haar marktpositie in Friesland aanzienlijk.

Met ingang van 4 oktober 2023 is @WORK, naast de merken Abiant Uitzendgroep, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie, als vijfde label toegevoegd aan Abiant Holding BV. De overname van @WORK is een goede aanvulling op het dienstenpakket en het vestigingennetwerk van Abiant. Bovendien sluiten de branches waar beide organisaties actief in zijn, goed op elkaar aan.

De overname van @WORK ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische stap. Jongsma: “Dankzij de overname kunnen we elkaars propositie versterken en de beste manieren om te werken met elkaar uitwisselen. Deze overname biedt niet alleen nieuwe groeimogelijkheden, maar biedt ons ook de mogelijkheid om onze kennis en expertise met @WORK te delen. Met name op het gebied van werving en selectie, arbeidsmigranten en digitalisering, maar ook op het gebied van jobcoaching en werken en leren.”

@Work en Abiant

@WORK is een uitzendbureau met twee vestigingen in Drachten en Kollum, is NBBU lid en NEN gecertificeerd. @WORK bestaat sinds 2007 en heeft 14 medewerkers in dienst. Wekelijks zijn er ruim 750 flexkrachten via @WORK aan het werk in verschillende branches, waaronder de productie, bouw en transport.

Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant Holding bestaat uit twee businessunits waar via dagelijks ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers aan het werk zijn, namelijk Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum) en MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten). Daarnaast heeft Abiant Holding een strategisch belang in online werkplatform Maqqie.

Detacheerder Team Eiffel in handen Towerbrook

De Arnhemse detacheerder Team Eiffel komt in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Towerbrook. Volgens het FD betalen de Amerikanen rond de €450 miljoen. Towerbrook wil met Team Eiffel klanten in Duitsland en België gaan bedienen. Team Eiffel detacheert juristen, financiële consultants en bedrijfskundigen aan onder meer banken, verzekeraars en non-profitorganisaties.

Home of People neemt uitzendbureau NWH Jobs over

Onder Home of People vallen de merken Uitzendbureau Solutions (De Lier), T&S Flexwerk (Waalwijk) en nu ook NWH Jobs (Noordwijkerhout). Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in de strategische groei van Home of People en versterkt de positie in de markt. Home of People streeft naar een landelijke top-10 positie in de uitzendbranche, aldus het persbericht over de overname. NWH Jobs is in 2007 opgericht door de broers Van Wieringen.

‘’We zijn verheugd om NWH Jobs te verwelkomen in de Home of People-familie. Met de toevoeging van dit nieuwe merk willen we expertise en ervaring uitwisselen, waardoor we onze krachten optimaal kunnen bundelen en inzetten, in het belang van de klant en flexkracht. ’’, zegt Hans Pruis, CEO Home of People.

Meerderheidsbelang Augias Flex in uitzendbureau Workfix

Uitzendbranche-specialist Augias Flex krijgt een meerderheid van de aandelen van Workfix, specialist op het gebied van logistiek- en transportpersoneel, in handen. Door de gedeeltelijke overname versterkt het Rotterdamse bedrijf zijn positie op de uitzendmarkt. Augias Flex nam eerder al Zuidgeest, FlexForces en Adequaat Personeel over.

Augias Flex neemt geheel of gedeeltelijk ondernemingen over die actief zijn op de Nederlandse flexibele arbeidsmarkt. Uitzendbureaus die onderdeel worden van Augias Flex krijgen de expertise en ervaring van 300 specialisten, van marketing tot sales en van finance tot legal. Augias Flex is een zelfstandig opererende organisatie, opgericht door JEX.

Uitzendbureau Workfix, opgericht in 2017, ondersteunt in de regio Brabant logistieke processen van bedrijven. Dagelijks zijn er voor Workfix 150 mensen aan het werk. Workfix blijft onder eigen naam bestaan.

Intermediair Uitzendbureau in nieuwe handen

Het begon allemaal op 13 juni 1986 aan de Kalverstraat in Apeldoorn, waar Intermediair Uitzendbureau zijn intrede deed in de wereld van arbeid. Een authentiek familiebedrijf met sterke lokale wortels. In de loop der jaren breidde het uitzendbureau zich verder uit met de labels 50+ Werkt, Buddo en Zorgmensen, om in te kunnen spelen op de veranderende behoeften van de arbeidsmarkt in en rond Apeldoorn. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot de IU Groep. De IU Groep is een belangrijke speler op het gebied van werk in de regio Stedendriehoek/Noord-Veluwe.

“De organisatie gaat weliswaar zelfstandig verder, maar de familiaire gedachte die de IU Groep groot heeft gemaakt, blijft onveranderd”, aldus Arjan.

Quoratio Groep versterkt zijn Finance & Control-label versterkt met de overname van Fit Professionals of Finance. Dit bedrijf opereert vanuit vestigingen in Groningen en Zwolle en is vooral actief is in Noord-Nederland. Met deze overname krijgt Quoratio Groep landelijke dekking.

Accelerate People Group neemt Newpeople over

Accelerate People Group, de investeringsmaatschappij van ondernemer Dolf Kos, heeft aangekondigd dat het Newpeople heeft overgenomen. Newpeople is een executive search & interim management bureau gespecialiseerd in digitaal leiderschap.

Ben Holewijn, de huidige eigenaar van Newpeople, draagt het stokje met vertrouwen over aan Kos. “Dolf brengt een enorme hoeveelheid ervaring, energie en passie mee. Met zijn leiderschap is Newpeople klaar voor de volgende (groei)fase.” Holewijn blijft vanuit een strategische positie op afstand betrokken bij Newpeople.

LIMES overgenomen door activpayroll

Met de overname krijgt payrollorganisatie activpayroll een sterke partner in Nederland en België die, onder eigen naam, de global mobilityformule verder uit zal bouwen in 150 landen.

activpayroll combineert wereldwijde salarisadministraties met tax en global mobility. Met de overname van de Limes wil het bedrijf de eigen global mobility propositie versterken en maatwerk bieden voor top internationale (MKB-)bedrijven.

LIMES, met kantoren in Nederland en België, is een aanbieder van belastingadvies en wereldwijde mobiliteitsdiensten, bekend als global mobility services. LIMES telt circa 80 medewerkers, met daarnaast nog een flexibele pool van circa 25 externe specialisten.

Bij de verkoop is ook payrollingorganisatie MILES betrokken, de EOR/ PEO (Employer of Record/ Professional Employment Organization) van kennismigranten. MILES is sinds 2015 toegevoegd aan de dienstverlening van LIMES. Beide bedrijven zijn goed voor een gecombineerde jaaromzet van circa €20 miljoen.

Dutch Staffing Group verwerft meerderheidsbelang in Greatday

Greatday is een detacherings- en recruitmentbureau, actief in de sectoren pharma- bio en medical devices. Dit is de derde overname van Dutch Staffing Group. CEO en Founder van Dutch Staffing Group, Corneel Bakker: “We zijn enorm blij met de overname van Greatday. Hiermee zetten we echt een nieuwe stap in sectoren waar we sterk in geloven en uiteraard draagt het ook bij aan onze ambitieuze groeidoelstelling. Greatday is al langere tijd bewezen succesvol en heeft veel potentieel om verder door te groeien”.

Greatday was eerder bekend onder de namen The College Detachering en The College Healthcare en is gevestigd in Zwolle. Greatday is naast Tempforce Personeelsdiensten en uitzendbureau Assignmentz de derde partij onder de vlag van de Dutch Staffing Group.

Nieuwe vestiging In Person in Almelo

Franchiser Jan Willem heeft op 19 oktober zijn tweede In Person-vestiging geopend . Jan Willem heeft ruim 7 jaar een eigen vestiging in Rijssen. Het verzorgingsgebied in en rondom Rijssen werd steeds groter en de stap om een tweede vestiging te openen aan het aangrenzende gebied Almelo, voelt dan ook logisch voor hem.

Peterine van Egdom, franchisemanager In PersonJan Willem is hèt voorbeeld van een ondernemer die zich invreet in de lokale markt en die door de aanwezigheid met zijn team in de markt in Rijssen heeft gezorgd dat zowel klanten als uitzendkrachten hem weten te vinden. Door dat nu ook in Almelo te doen zet hij opnieuw een mooie stap!”

Wat de toekomst gaat brengen? “Wij willen en gaan de uitzendmarkt opschudden. Hoe? Door onszelf te blijven,” aldus Jan Willem. In Person hoopt met deze persoonlijke aanpak mensen te koppelen aan een plek waar toekomst in zit. “We gaan niet voor de tijdelijke banen maar willen onze kandidaten zien groeien, zodat zij onmisbaar worden voor de lokale MKB’ers in en rondom Almelo.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer