HeadFirst Source Group boekt 9% omzetgroei

0

HeadFirst Source Group heeft in 2017 een omzet behaald van 498,9 miljoen euro. Het bedrijf heeft het afgelopen de integratie tussen HeadFirst en Source Group naar eigen zeggen succesvol afgerond.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die HeadFirst Source Group heeft bekendgemaakt. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 6,9 miljoen euro.

Autonome omzetgroei ruim 9%

Het afgelopen jaar was het eerste jaar na de fusie tussen Source en HeadFirst. De forse groei komt dan ook voornamelijk voort uit de fusie tussen HeadFirst en Source, maar ook autonoom is de organisatie sterk gegroeid. De totale autonome omzetgroei in 2017 over alle labels van HeadFirst Source Group kwam uit op 9,4%. Dit is onder andere het gevolg van gegunde Europese aanbestedingen en tenders. Ook zijn bij bestaande opdrachtgevers meer professionals ingezet. In het verslagjaar is het aantal ingezette professionals met 17% gestegen, van circa 4.300 naar 4.800.

Integratie

In 2017 is naar eigen zeggen veel tijd en energie geïnvesteerd in het creëren van één organisatie. De positionering van de diverse merken binnen HeadFirst Source Group met bijbehorende dienstverlening (matchmaking, contracting, payrolling en MSP) heeft vorm gekregen. Er is een nieuwe organisatiestructuur met een operationele directie neergezet. En met het bijeenbrengen van al het personeel in het kantoor in Hoofddorp is ‘cultuur-integratie’ van HeadFirst en Source afgerond.

Marktaandeel België vergroten

In 2018 ligt de focus van HeadFirst Source Group op het voortzetten van de omzetgroei. HeadFirst Source Group zal zich selectief inschrijven op tenders en Europese aanbestedingen, een activiteit die in 2017 naar eigen zeggen een zeer positieve bijdrage heeft geleverd aan de autonome groei.
De organisatie heeft ook internationale groeiplannen. CEO Gert-Jan Schellingerhout: “Wij willen ons marktaandeel in België vergroten door nieuwe opdrachtgevers te overtuigen van onze dienstverlening, gebaseerd op onze ruime ervaring in de Nederlandse flexmarkt in combinatie met lokale kennis en aanpak van de Belgische inhuurmarkt vanuit onze Belgische vestiging. Daarnaast willen wij de eerste stappen zetten om onze internationale footprint uit te breiden. Dat stelt ons in staat zowel nieuwe klanten te werven als bestaande klanten die in meerdere landen actief zijn beter te bedienen.”
HeadFirst Source Group verwacht voor 2018 een omzetgroei van 6% waarbij de omzet zou uitkomen op circa 530 miljoen euro.

Bron: HeadFirst Source Group

Lees ook: Goed halfjaar voor HeadFirst Source Group

Noot van de redactie: HeadFirst Source Group zal in de Flexmarkt Omzetranglijst 2018 – die begin juni wordt gepubliceerd – de 7e positie innemen.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer