Honderd meldingen over malafide uitzendpraktijken

1

Bij het Meldpunt Malafide Uitzendbureaus zijn ongeveer honderd meldingen over wantoestanden met illegale arbeid, uitbuiting of belastingfraude in de uitzendbranche binnengekomen sinds de oprichting van het klachtenbureau half maart.

 

Deze meldingen hebben tot nu toe geleid tot vijftig onderzoeken, zo bleek gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer over handhaving op de arbeidsmarkt. Minister Henk Kamp  van Sociale Zaken lanceerde dit voorjaar het meldpunt tegen malafide uitzendbureaus, tegelijk met een heel pakket aan maatregelen om illegale praktijken in de uitzendbranche in 2 jaar tijd terug te brengen naar nul.

Het meldpunt bij de Inspectie SZW is niet alleen voor slachtoffers van illegale arbeid en uitbuiting, maar ook voor goede ondernemers die zich oneerlijk beconcurreerd voelen. Kamp wil voorkomen dat ‘bonafide uitzendbureaus uit de markt gedrukt worden’, omdat zij wel op een nette manier mensen aan het werk helpen en daardoor vaak duurder zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Dit zal een topje van de ijsberg zijn. Mijn vriendin heeft destijds in Ierland gewerkt bij een vleesindustrie… zelfde praktijken en uren lang doorwerken als slaven. Typisch dat die alleen bij buitenlanders gebeurd. Ik zou zeggen, controleer alle bedrijven met buitenlandse werknemers want slavernij bestaat dus toch. Beschamend dat nederland weer de boventoon voert!

Reageer