House of HR groeit na 16 overnames naar omzet van € 3 miljard  

0

House of HR, de toonaangevende heeft 2022 afgesloten met omzetgroei van ruim 16%. Dankzij zestien overnames vorig jaar heeft de Belgische uitzendgroep zich verder verankerd in Nederland, Frankrijk, Duitsland en thuisland België.

Top-25 mondiale staffing bureaus

Dankzij strategische overnames is House of HR erin geslaagd om de omzet te verhogen tot bijna 3 miljard euro in 2022 (een stijging van 16,4%), met operationele winst (EBITDA) van 349 miljoen euro. De HR-dienstverlener heeft de 23e plaats op de wereldwijde ranglijst van grootste staffing bedrijven van SIA (Staffing Industry Analysts) en helpt maandelijks meer dan 70.000 mensen in heel Europa aan werk. House of HR heeft zelf 5.338 interne medewerkers. Zij bedienden 34.543 klanten in 2022.

Nog meer overnames in 2023

Sinds november 2022 is Bain Capital Private Equity meerderheidsaandeelhouder van House of HR, met een belang van 55% in de onderneming. Onder de vleugels van Bain is House of HR van plan om de groei voort te zetten op basis van sterke organische groei en gerichte overnames in bestaande en nieuwe markten. Het jaar 2022 is daarbij indrukwekkend, aangezien House of HR in totaal zestien overnames in vier landen (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland) afgerond heeft. In Nederland gaat het om de bedrijven Agium, Bis People, TMI, Vijverberg en FID uitzendbureau.
De overige overnames betreffen ABMI, Atrium (dat overigens in maart 2023 weer is  verkocht), BE-Consult, LD Personalvermittlung (DOCSTR), Sira Consulting, SOLCOM, en StaffMe. Daarnaast heeft het nog vier asset deals met Agathos, Ambulancezorg+, Job Raccoon en Sociaal.nl gesloten. Door in februari het Duitse bedrijf pluss over te nemen, heeft House of HR 2023 ook al ingezet op verdere uitbreidingen in de loop van het jaar. Zo is de groep één van de grootste HR-spelers in de Duitse gezondheidszorg geworden.

Lees ook: House of HR breidt uit in Frankrijk, Duitsland en Nederland

Rika Coppens, CEO van House of HR: “We wilden ons nog verder specialiseren in de markten voor IT en gezondheidszorg. Daarom hebben we bedrijven zoals SOLCOM (gespecialiseerd in IT-diensten) en TMI, LD Personalvermittlung en pluss (gespecialiseerd in gezondheidszorg) overgenomen. In die segmenten willen we blijven groeien, maar de komende jaren willen we tevens ons aanbod in sectoren zoals engineering, financiën, consulting en techniek uitbreiden. Geografisch gezien blijven we actief in de Benelux, maar willen we onze aanwezigheid ook in Duitsland en Frankrijk verder versterken. Wie weet voegen we nog wel een land toe aan onze portefeuille.”

Decentrale structuur

De strategie van House of HR is een gedecentraliseerde structuur en focus op lokaal ondernemerschap waardoor dochterondernemingen hun autonomie en specialiteit behouden om hun lokale markten en kandidaten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Rika Coppens: “Onze gedecentraliseerde en daardoor ondernemende structuur is de sleutel tot ons succes. We blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden om ons aanbod uit te breiden, zodat onze community van ‘Happy Rebels’ verder kan groeien.”
House of HR focust zich op twee segmenten, namelijk Engineering & Consulting en Specialized Talent Solutions. Iedere dochteronderneming (PowerHouse of Boutique Brand) in die segmenten behoudt haar autonomie en specialiteit.
Coppens: “Dankzij onze structuur, die bestaat uit PowerHouses en Boutique-merken, kunnen we ons met verschillende merken op specifieke industriesegmenten en/of kandidaatprofielen richten. Ieder bedrijf onder onze vleugels behoudt zijn autonomie, expertise en gespecialiseerde omgang met klanten en kandidaten. En deze gedecentraliseerde structuur wérkt. In 2023 zullen we blijven zoeken naar nieuwe kansen om te investeren in bedrijven die ons aanbod verder uitbreiden en specifieker maken.”

Lees ookInvesteerder blijft met House of HR zeer actief op overnamepad


Flexmarkt Omzetranglijst Top-100

In Nederland behaalde House of HR in 2022 een omzet van ruim 1,2 miljard euro. Dat is een omzetgroei van circa 20% ten opzichte van het jaar daarvoor. Daarmee staat House of HR in de top-5 van de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2023 die begin juni wordt gepubliceerd.

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer