ING: inhuur externen moet 20% goedkoper

0

De kosten voor de inhuur van externe medewerkers – met name gedetacheerden – bij ING in Nederland moet tijdelijk met 20% omlaag. De ingreep is nodig om de bank door de coronacrisis te loodsen.

Dat bevestigde ING na berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

Loonoffer gedetacheerden

Naast het loonoffer, dat overigens niet geldt voor externen met die minder verdienen dan € 65 per uur, verzoekt ING de flexibele schil dit jaar zeker vijf weken vakantie op te nemen. Ook voor het eigen welzijn. Verder is overwerken niet meer toegestaan. De werkweek wordt teruggebracht naar 36 uur. De maatregelen gelden niet voor uitzendkrachten en de tijdelijke tariefsverlaging is niet van toepassing op zzp’ers. Het gaat dus vooral om gedetacheerden.

Hoeveel euro’s ING met de ingrepen bespaart, maakte de bank niet bekend. Volgens het FD gaat het mogelijk om tientallen miljoenen. In totaal werken er ongeveer 14.000 medewerkers bij ING Nederland in vaste dienst en ruim 5.000 externe medewerkers. De tijdelijke maatregelen hebben betrekking op circa 2600 externen. Externen die zelf in loondienst zijn bij een detacheerder worden volgens ING in de regel niet persoonlijk geraakt door de maatregelen.

Voor rekening bemiddelingsbureaus

Het loonoffer komt voor rekening van de bemiddelingsbureau’s waarmee ING zaken doet. Nog niet bekend is of zij allemaal akkoord gaan. Ook is niet zeker of de kosten door de detacheerders worden doorgerekend. De meeste bureaus hebben zich volgens ING begripvol getoond voor de maatregelen en de door de bank gemaakte inhoudelijke overwegingen van de diverse maatregelen.

Ook in België wordt door ING bespaard op de inhuur van externen. De maatregelen in de nasleep van de coronacrisis hebben daar gevolgen voor zo’n 700 externe werknemers. Ondanks de ingreep is daarmee de vrees voor verdere besparingen bij de bank nog lang niet weggeëbd.

Bron: ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer