Intrakoop en Staffing MS starten inhuurdesk zorg

0

Intrakoop, de inkoopcoöperatie voor de zorg, en managed service provider Staffing Management Services (Staffing MS) hebben de inhuurdesk opgericht. De online marktplaats moet in de groeiende vraag naar tijdelijke en flexibele medewerkers in de zorg voorzien.

Ziekenhuizen en verpleeghuizen willen aan de ene kant hun flexibele schil aan personeel vergroten en aan de andere kant de kosten in de hand houden en de risico’s beperken in relatie tot bijvoorbeeld de wetgeving, licht Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop, toe: ‘Denk aan onrechtmatige inhuur, een verkapt loondienstverband bij ZZP’ers, de fiscale wetgeving, het recht op subsidiegelden of de regels rond een Europese aanbesteding als je bijvoorbeeld voor een groot ICT-project ineens snel veel extra mensen nodig hebt. Met de inhuurdesk wordt instellingen de rompslomp uit handen genomen en zijn de risico’s beperkt.’

Transparantie in tarieven
Naast het hele administratieve proces neemt de Inhuurdesk ook een groot deel van het beheer van het inhuurproces over. Elke zorginstelling kan een vacature plaatsen. Kandidaten (zzp’ers, uitzendbureaus) kunnen vervolgens reageren. Door uniformiteit en transparantie in tarieven hebben zorginstellingen de mogelijkheid om aanbiedingen van diverse leveranciers te vergelijken en de beste deals af te sluiten. Zij hebben daarmee de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

‘Geen uitzendbureau’
De rol van Intrakoop en Staffing MS is die van een portaal: ‘Wij fungeren niet als uitzendbureau. Wel zorgt Staffing Management Services ervoor dat een instelling niet zelf contractbeheer, dossierbeheer en uitbetaling hoeft te verzorgen. Dat is onderdeel van de inhuurdesk’, legt Kaptein uit.

Inhuurdesk groeit
De bijna 600 zorgorganisaties die lid zijn van Intrakoop hebben direct toegang tot de inhuurdesk. Op dit moment zijn bijvoorbeeld UMC Utrecht (nieuw), ’s Heeren Loo Zorggroep en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs gebruikers van de inhuurdesk. Er zijn ruim 3.000 bureaus ingeschreven bij de Inhuurdesk en ruim 3.500 ZZP’ers. Het aantal leveranciers groeit met gemiddeld 120 ZZP’ers en 103 leveranciers per maand.

Bron: Intrakoop

Lees ook: ‘ICT en internet veranderen flexbranche rigoureus’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer