Inval bij 5 uitzendbureaus

5

Vijf vermoedelijk malafide uitzendbureaus en 9 bedrijven die uitzendkrachten inhuren van deze bureaus hebben deze week bezoek gekregen van Inspectie SZW, de Belastingdienst, politie, Koninklijke marechaussee en UWV.

 

De controles vonden plaats in Noord- en Zuid-Holland en in Noord-Brabant. De uitzendbureaus worden verdacht van onderbetaling, illegale arbeid en belastingfraude.

Tijdens de actie zijn onder meer de loonadministratie en de urenregistratie gecontroleerd. Van enkele bedrijven wordt de administratie nog nader onderzocht. UWV stelt verder een nader onderzoek in naar personen die werken en een uitkering ontvangen. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op drie auto’s, ter voldoening van openstaande belastingschulden.

Bij de actie is samengewerkt met het Interventieteam Champignons en het Westland Interventieteam. In totaal hebben zo’n 200 inspecteurs en controleurs zich ingezet bij de acties.

 

Voormalig minister van Sociale Zaken Henk Kamp vindt dat de uitzendbranche transparanter en de controle op uitzendbureaus groter moet worden om de malafide uitzendbureaus tegen te gaan. Minister Kamp kondigde in september aan eerst de honderd meest malafide uitzendbureaus aan te pakken. Een interventieteam Aanpak Malafide Uitzendbureaus, bestaande uit medewerkers van de Inspectie SZW en de Belastingdienst, houdt zich hier mee bezig.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

5 reacties

  1. Henry Stroek op

    goede zaak en logisch dat de namen niet genoemd worden. Ik spreek echter wel de hoop uit dat ook “vrienden” aangepakt worden en niet alleen “niet vrienden”. De kenners weten dan genoeg!

  2. uitzendspecialist op

    logisch dat er in dit stuk geen namen genoemd worden maar ben toch wel benieuwd welke bureaus onze branche vervuilen.
    Iedereen die ermee te maken heeft moet aangepakt worden helemaal eens.

  3. Het is toch algemeen bekend dat de echte boeven netjes gecertificeerd zijn en tegen een bepaald bedrag vrijwaring van controle hebben of niet Randstad?

Reageer