Koersen uitzendbureaus hard onderuit

0

De AEX is donderdag 4,5 procent lager geëindigd, het grootste dagverlies sinds maart 2009. Behalve banken moesten vooral ook uitzendbureaus het ontgelden.

Randstad zakte ruim 8,5 procent, USG People ging bijna 10 procent onderuit en was daarmee de sterkste daler in de MidKap. De MidKap-index zakte 5,2 procent tot 453,89 punten.

In Parijs ging de CAC40-index 5,5 procent achteruit. De belangrijke beurzen van Londen en Frankfurt leverden respectievelijk 4,5 en 5,8 procent in. De angst voor een nieuwe recessie zette in combinatie met tegenvallende macrocijfers uit de VS het sentiment zwaar onder druk.
De recessievrees werd nog eens gevoed door een rapport van de toonaangevende Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Die schreef dat de VS en Europa ,,gevaarlijk dicht bij een recessie” zijn aanbeland.

Vooral bankaandelen werden in Europa door beleggers van de hand gedaan. In Londen zakte Barclays 11,5 procent en in Frankfurt duikelde Commerzbank ruim 10 procent. Société Générale ging in Parijs ruim 12 procent omlaag. In Amsterdam daalde ING 8,5 procent, net zoals verzekeraar Aegon.

Baggeraar Boskalis maakte de grootste smak in de AEX, met een min van ruim 13 procent. Andere Amsterdamse hoofdfondsen met verliezen van meer dan 7 procent waren TNT Express, ArcelorMittal, Aperam, Air France-KLM en TomTom. Geen enkel AEX-bedrijf stond op winst.
De economische zorgen dreven de prijs van Amerikaanse olie 4,5 procent omlaag tot 83,60 dollar per vat. De waarde van de euro zakte tot 1,4310 dollar, tegen 1,4430 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op woensdag.

 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer