Werknemer wil liever coach dan opleiding

1

Werknemers vinden coaching belangrijker dan het volgen van een opleiding. Ze willen graag begeleid worden door een coach voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Dat blijkt uit een onderzoek van Uitzendbureau Unique onder ruim 4.000 respondenten. Meer dan de helft (52 procent) van de werknemers geeft aan dat het bieden van coaching een werkgever aantrekkelijk maakt.

Zes procent van de respondenten zou heel graag een externe opleiding volgen en drie procent een interne. Een vijfde van de werknemers laat de aanwezigheid van een gestructureerd beoordelingssysteem zwaar meewegen in de aantrekkelijkheid van een werkgever. Tot slot vindt twaalf procent regelmatige één-op-één gesprekken met leidinggevenden heel belangrijk.

"De grote belangstelling voor begeleiding van een externe loopbaancoach is opvallend", vindt Raymond Puts, algemeen directeur van Unique. "Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk voor de huidige generatie werknemers. Het hebben van een motivator of coach op de werkvloer geeft mensen vaak net een extra duwtje in de rug om stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling.”

“Vaardigheden zijn tegenwoordig vaak belangrijker dan de genoten opleiding, waardoor deze in belang kan dalen. Werknemers kunnen via een coach hulp krijgen bij het plannen van werk en privé en bij het halen van energie uit het werk. Het voordeel van een externe coach is dat hij werknemers vanuit een veilige en onafhankelijke relatie helpt.”

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Ronald Bremmer op

    Goed artikel want ook onze ervaring is zo. In mijn rol als coach van startende franchisers in de uitzendbranche krijgt men na een intensieve opleiding van drie weken, vervolgens persoonlijke coaching-on-the-job gedurende 12 weken en zelfs daarna gaat de coaching verder. Een unieke formule die werkelijk zoden aan de dijk zet.

    Ronald Bremmer
    Staffing Associates

Reageer