Werkloosheid gestegen in juli

0

De werkloosheid in Nederland is vorige maand gestegen ten opzichte van de maand ervoor. In juli zaten 413.000 mensen zonder werk, dat waren er 22.000 meer dan in de maand juni. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het is de eerste keer dit jaar dat het aantal werklozen uitkomt boven de 400.000. In het eerste halfjaar lag de werkloosheid steeds tussen de 392.000 en 400.000. Het werkloosheidspercentage kwam in juli uit op 5,3 procent.

 
De stijging heeft vooral te maken met de afname van de wereldhandel, stelt het CBS. "De afname van de wereldhandel heeft ook invloed op de Nederlandse export. Doordat die afneemt, wordt er minder geproduceerd en hebben ondernemingen dus minder personeel nodig."

 
Uit cijfers van het UWV blijkt volgens het CBS dat zowel het aantal werkzoekenden als het aantal ww-uitkeringen nagenoeg gelijk is gebleven.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer