Krosto Techniek start project met Gemeente Rotterdam

0

Krosto Techniek participeert in een project van de Gemeente Rotterdam om de jeugdwerkloosheid én de toenemende schaarste in technisch opgeleid personeel tegengegaan.

Na een strenge selectieprocedure, waarbij de thuiszittende jongeren worden gescreend op niveau, persoonlijkheid en technische competenties, volgt een intensieve opleiding op het gebied van koeltechniek. Alle onderdelen van het opleidingsplan worden afgesloten met een officieel diploma of certificaat.
Krosto Techniek, bemiddelaar in technische vacatures en technisch personeel, detacheert de gediplomeerde leerling koelmonteurs vervolgens bij nauwkeurig geselecteerde bedrijven.

Fulltime inzetbaar
Na het behalen van het diploma hoeven de leerling monteurs niet meer terug naar school. Zij zijn daardoor per direct fulltime inzetbaar bij koeltechnische bedrijven. Voor werkgevers is dit natuurlijk een groot voordeel, omdat dit voor continuïteit op de werkvloer zorgt. Een uitgebreide screening en intensieve begeleiding ´on the job´ moeten zorgen voor een laag uitvalspercentage.

Tekort aan technisch personeel
Erwin Krook, directeur van Krosto Techniek: ‘Dit project draagt bij aan een oplossing voor twee actuele maatschappelijke problemen: jeugdwerkloosheid en het groeiende tekort aan technisch geschoold personeel. Dit is een samenwerking met alleen maar kansen voor alle deelnemende partijen. Ons brede netwerk in de technische branche willen wij uiteraard graag inzetten om dit project tot een succes te maken.’

Dit project loopt momenteel in de regio Rotterdam. Op korte termijn zal een uitrol naar Amsterdam, Utrecht en Den Haag plaatsvinden.

Bron: Krosto

Lees meer over recente publiek-private samenwerkingen:


Krosto Techniek BV bezet met een omzet van 4,2 miljoen euro de 52e plaats in de Omzetranglijst 2013.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer