Werkgelegenheid payrollsector gestegen

0

De werkgelegenheid in de payrollsector is in het eerste halfjaar van 2014 gestegen. De omzet van de payrollbedrijven groeide in de eerste zes maanden van 2014 met 5% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013.

Dat blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor. De nieuwste cijfers op de payrollmarkt bevestigen een doorgroeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Payrollbanen
Het gaat weer de goede kant op met het aanbod van payrollbanen. In 2012 was het halfjaarcijfer -6%, in 2013 0% en in 2014 +5%. VPO concludeert dat er momenteel een grote behoefte is aan flexibiliteit op de arbeidsmarkt, die naar verwachting de komende jaren alleen maar zal toenemen, zoals blijkt uit onder andere het in mei van dit jaar gepubliceerde TNO-onderzoek De toekomst van flex. ‘Payrolling speelt in op deze behoefte en blijkt daarmee een breed geaccepteerde en erkende manier van hr-dienstverlening te zijn in de markt. Ondernemers zien dan ook steeds vaker de voordelen van payrolling,’ zegt Jeu Claes, voorzitter van de VPO.

Werkgeverschap complexer
De populariteit van payroll is volgens VPO mede te danken aan het feit dat het werkgeverschap steeds complexer is geworden. Payrollondernemingen nemen de administratieve en financiële verplichtingen, zoals kosten die verbonden zijn aan bijvoorbeeld disfunctioneren, ziekte, arbeidsongeschiktheid en verlof, zoveel mogelijk over. Hierdoor worden ondernemers zoveel mogelijk ontlast van de administratieve en financiële verplichtingen die samenhangen met het werkgeverschap. Ze kunnen zich door samenwerking met een payrollonderneming vooral richten op hun kernactiviteiten.

Bron: VPO


Noot van de redactie: dat groei van payrollbedrijven bleek ook uit de Omzetranglijst 2013 die Flexmarkt onlangs heeft gepubliceerd.

Lees ook: Payroll Works over payrolling

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer