Ook Adecco ziet uitzendmarkt verder herstellen

0

Het Zwitserse uitzendconcern Adecco heeft de omzet vorig kwartaal op bijna al zijn markten zien groeien en verwacht dat de vraag naar flexibele werkkrachten in de rest van het jaar verder aantrekt.

Dat meldde ’s werelds grootste uitzender donderdag. Adecco zag de omzet vorig kwartaal met 1 procent groeien tot 5 miljard euro. De groei werd daarbij stevig gedrukt door ongunstige wisselkoersen; zonder die effecten ontstond een groei van 5 procent. Het wereldwijd actieve concern wist de nettowinst met 15 procent te verhogen ten opzichte van een jaar eerder, tot 145 miljoen euro.

Omzetgroei Benelux
Volgens Adecco hield het herstel in Europa aan, terwijl de groei in de Verenigde Staten verder aantrok. In de Benelux groeide de omzet van het concern vorig kwartaal met 8 procent, tot 240 miljoen euro.

De omzet van Adecco groeide in het eerste kwartaal van 2014 ook al met 2% naar 4,66 miljard euro. Toen steeg de omzet in de Benelux ook al flink, met 11%.


Bron: ANP

Grote uitzendorganisaties in de lift
De grote uitzendorganisaties zitten duidelijk weer in de lift. Naast Adecco, maakt eerder deze week ook Randstad en USG People bekend dat zij omzetgroei hebben gerealiseerd in het afgelopen kwartaal.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer