Laatste onderhandelpoging zorg-cao

0

Werkgevers in de zorg doen een laatste poging om met de vakbonden uit de impasse over de nieuwe cao te komen.

Koepelorganisaties ActiZ en BTN hebben de bonden woensdag uitgenodigd om nog één keer om de tafel te gaan. Komen zij er niet uit, dan willen de zorgorganisaties overgaan tot een eenmalige extra uitkering van 1 procent aan de werknemers.

Abvakabo FNV liet eerder al weten dat de meeste werknemers helemaal niet zitten te wachten op zo’n extraatje. Zij willen dat er afspraken gemaakt worden over de nieuwe cao.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het personeel in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg zitten al sinds het voorjaar muurvast. Het hete hangijzer is de salarisverhoging. De werkgevers boden een structurele loonsverhoging van 2,5 procent over een periode van twee jaar. Maar de bonden vinden dat te weinig; zij willen een structurele loonsverhoging van 3,5 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer