Labour Power Company (LPC) doet opnieuw overname

0

Labour Power Company (LPC) heeft International Flex Job (IFJ) overgenomen. Het is voor LPC de 8e overname sinds de start in 2020 en de 2e dit jaar.

IFJ is vooral actief in en rond Aalsmeer en daarom sterk in de bloemen- en plantensector. Daarnaast is IFJ actief in food, industrie en logistiek. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Sjaak Geerlings (67). Joris Kleyheeg (32) is sinds twee jaar medeaandeelhouder. Op de vraag waarom hij IFJ onderbrengt bij LPC, antwoordt Joris Kleyheeg: “Als onderdeel van LPC zien wij kansen om onze groei te versnellen en te profiteren van de professionaliteit, kennis en inkoopkracht van een grotere organisatie. International Flex Job blijft actief als een zelfstandig merk binnen de LPC-vloot en ik blijf aan als directeur en medeaandeelhouder. Mijn team en ik kunnen samen met LPC sterk groeien in deze economisch sterke regio.”

Cor Konings
Cor Konings. oprichter LPC

IFJ maakt met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 deel uit van het sterk expanderende LPC. Met deze overname wordt de geografische spreiding in Nederland verder uitgebreid op weg naar de gewenste landelijke dekking. Cor Konings, CEO van LPC, is erg blij met de overname van IFJ. “Door de komst van Joris Kleyheeg heeft het bedrijf een mooie groei doorgemaakt, zowel financieel als operationeel. Sjaak Geerlings heeft een mooie basis gelegd en zijn keuze om Joris aan te trekken heeft een extreme groei in de afgelopen twee jaar tot gevolg gehad. Sjaak kan met een gerust hart met pensioen gaan en wij zijn blij dat hij als ambassadeur aan IFJ verbonden blijft. Met Joris en zijn team hebben wij een sterk management en kunnen we vol vertrouwen onze dienstverlening verder uitbouwen in deze nieuwe regio.”

Forse groei LPC

Sinds de oprichting begin 2020 heeft LPC al acht bedrijven overgenomen. Inclusief IFJ ligt de jaaromzet nu op circa € 320 miljoen. Labour Power Company (LPC) bestaat na de overname naast International Flex Job uit: Eurodetach, Duijndam Uitzendgroep, Goodmorning, HOBIJ, Job Invest, Kobus Personeel & Organisatie en MY Flexwork.
In april dit jaar is de Belgische investeringsmaatschappij Straco ingestapt om de sterke groei samen met het management en de andere aandeelhouders voort te zetten. De ambitie is om de komende jaren door te groeien naar een omzet van minimaal € 500 miljoen. LPC bemiddelt momenteel zo’n 13.000 werknemers en is actief in onder meer logistiek, glastuinbouw, AGF, bloemen en planten, de voedingsmiddelenindustrie, productie en techniek.

Flexmarkt Omzetranglijst Top-100

LPC is een van de snelstgroeiende flexbedrijven van Nederland. In de omzetcategorie van 150 – 500 miljoen euro is Labour Power Company (LPC) de snelste groeier in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 met een omzetgroei van 208% (omzet 2021: € 255,7 miljoen). In dit artikel in Flexmarkt licht Cor Konings de groeistrategie toe.

Lees ook: LPC hard op weg naar nog meer overnames

 

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer