Lonneke Marsmans doet ‘100 dagen, 100 banen’

0

Lonneke Marsmans is door Randstad gekozen uit 600 kandidaten voor het experiment 100 dagen, 100 banen. In 100 dagen zal zij 100 verschillende banen uitoefenen.

Randstad maakte begin dit jaar bekend met dit experiment 100 dagen, 100 banen te starten en riep kandidaten op deel te nemen. Lonneke Marsmans (29) uit Valkenswaard is nu uitverkoren en wordt het gezicht van 100 dagen, 100 banen. Een filmcrew legt haar ervaringen vast. Vanaf vandaag is dagelijks een videoverslag op You Tube te zien.

Presentatrice

In de 100 dagen wordt Lonneke Marsmans onder meer APK monteur, uitvaartbegeleidster, barista en hacker. Honderd dagen reist ze door Nederland om telkens ergens anders aan het werk te gaan. Lonneke gooide onlangs zelf het roer om. Ze was verloskundige maar volgt nu via 100 dagen, 100 banen haar droom om presentatrice te worden. Lonneke popelt om haar ervaringen te delen: ‘Het is fantastisch om zoveel ervaringen op te doen en die te delen met anderen. De ene dag bedien ik de achtbaan in attractiepark Plopsaland en de andere dag assisteer ik als uitvaartbegeleidster. Leuke en indrukwekkende momenten wisselen elkaar af. Wie krijgt nu de kans elke dag ergens anders een kijkje in de keuken te nemen? Ik ga mijn best doen anderen zo goed mogelijk te inspireren.’

Grotere arbeidsmobiliteit

Het doel van het initiatief is inspireren, de verscheidenheid aan werk etaleren en mensen bewuster maken van kansen op de arbeidsmarkt. Achterliggend idee is dat slechts 9% van de werknemers serieus overweegt van baan te wisselen volgens de laatste Randstad Werkmonitor. Echter, het aantal mensen dat graag iets anders wil doen, maar niet weet wat, is vele malen groter. Daarom blijven zij vaak zitten in hun huidige baan. Maar nu de arbeidsmarkt aantrekt en de kansen zich weer voordoen, breekt voor velen wellicht het moment aan om verder te kijken, zo stelt Randstad. De uitzender ziet uiteraard de arbeidsmobiliteit graag toenemen. Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland: ‘Met 100 dagen, 100 banen willen we werkzoekenden, werkenden, baan-oriënteerders, starters en studenten inspireren en uitdagen verder te kijken.’

Vanaf 20 maart zijn op You Tube de eerste 100 dagen 100 banen videoverslagen te zien van Lonneke als autowrapper, barista, APK monteur, intercedent en uitvaartbegeleidster. Tot eind augustus is dagelijks een videoverslag van Lonneke’s werkervaringen te zien.

Bron: Randstad

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer