Randstad presenteert ‘100 dagen/100 banen’

0

Randstad start een experiment waarbij iemand iedere dag, 100 dagen achter elkaar, een andere baan uitoefent en zijn ervaringen deelt met Nederland via social media.

Dit initiatief moet de diversiteit van werk op de huidige arbeidsmarkt zichtbaar maken.

Kandidaten die honderd dagen achter elkaar een andere baan willen uitoefenen, kunnen zich tot en met 22 januari melden op www.100dagen100banen.nl. Eén uitverkorene krijgt de hoofdrol als presentator en ervaart 100 verschillende banen. Praktisch elke denkbare baan komt voorbij, van maritiem onderzoeker tot glazenwasser en van cyber security expert tot pizzakoerier. Dagelijks geeft de presentator via social media een kijkje in de wereld van werk. Een filmcrew volgt de kandidaat. Bovendien zal hij of zij vanaf eind februari dagelijks op het YouTube kanaal van Randstad verslag doen van zijn/haar werkervaringen. Het doel is inspireren, de verscheidenheid van werk etaleren en mensen bewuster maken van hun kansen op de arbeidsmarkt.
Randstad komt hiervoor graag in contact met bedrijven die de presentator een dag willen ontvangen en kijkers een blik gunnen in het dagelijks reilen en zeilen van hun bedrijf.

Van baan wisselen

Achterliggend idee is dat slechts 9% van de werknemers overweegt serieus van baan te wisselen volgens de laatste Randstad Werkmonitor. Echter, het aantal mensen dat graag iets anders wil doen, maar niet weet wat, is vele malen groter. Zij blijven vaak zitten in de baan die ze momenteel uitoefenen. Nu de arbeidsmarkt aantrekt en de kansen zich weer voordoen, breekt voor velen wellicht het moment aan om verder te kijken, zo stelt Randstad.

Meer kans op arbeidsmarkt

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO van Randstad Groep Nederland: ‘We geloven dat iemand meer kans heeft op de arbeidsmarkt wanneer je uitgaat van competenties en vaardigheden. Die bepalen vooral welk werk je kunt doen. Het cv en werkervaring zijn niet allesbepalend. Met de dagelijkse videoverslagen, zichtbaar vanaf eind februari, inspireren we en zetten we kijkers aan het denken. Wat zou nog meer bij mij kunnen passen? Met 100 dagen, 100 banen helpen we mensen inzicht te geven op welke plekken hun talent nog meer tot zijn recht kan komen. We stimuleren te doen wat echt bij mensen past.’

Bron: Randstad

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer