Maintec succesvol met Project Flexwerkers Techniek

1

Maintech heeft extra plaatsen toegewezen gekregen binnen het Project Flexwerkers Techniek 2012-2014. Hierdoor kunnen meer opdrachtgevers aanspraak maken op vergoedingen van de opleidingsfondsen binnen de metaal, A&O en OOM.

Maintec krijgt de extra plaatsen toegewezen, omdat zij binnen dit project meer dan de verwachte 30 nieuwe leerlingen aan een passende leer-werkplek heeft geholpen. Klanten van Maintec die nieuwe leerlingen aannemen voor 1 oktober 2014, kunnen hierdoor ook nog profiteren van de beschikbare scholingsvergoedingen binnen het project.

Project Flexwerkers Techniek
Het Project Flexwerkers Techniek 2012-2014 is afgesloten tussen 10-15 technische uitzendorganisaties, de Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) en twee Opleidings- en ontwikkelingsfondsen in de metaal, A&O Metalektro en OOM.

Binnen dit project worden de belangrijkste financiële drempels weggenomen om leerlingen via uitzendorganisaties aan te nemen. Klanten maken ook bij het inlenen van leerlingen aanspraak op de subsidiegelden van de O&O fondsen.

Technisch beroep
Maintec directeur Wout Oosterhof is trots op de behaalde resultaten: ‘Het Maintec Leerbedrijf bewijst dat de focus die wij leggen op de instroom van nieuw talent in de techniek loont. Samen met de opleidingsfondsen zijn we toch mooi in staat gebleken om 33 nieuwe mensen in een technisch beroep te laten instromen. In de huidige arbeidsmarkt is dat een prestatie van formaat.’

OOM-plaatsingen
Maintec, specialist in het detacheren van (inter)nationaal technisch vakpersoneel en leerlingen in de techniek,  heeft relatief veel (60% ten opzichte van gemiddeld 33%) leerlingen geplaatst bij OOM-aangesloten bedrijven. OOM bedrijven bevinden zich relatief vaker in het Midden- en Kleinbedrijf.

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

Reageer