Manpower helpt vluchtelingen aan een baan

0

VluchtelingenWerk en ManpowerGroup verlengen hun samenwerking, en willen met ingang van 2018 jaarlijks minimaal honderd vluchtelingen aan een baan helpen.

Beide partijen sloegen in 2014 de handen ineen om de positie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt te versterken. Deze samenwerking wordt nu, na bewezen succesvol te zijn, voortgezet voor de komende drie jaar.

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst

“Vluchtelingen willen, als ze eenmaal veilig zijn, niets liever dan meedoen in de maatschappij. Ze willen graag werken, maar komen allerlei drempels tegen. Daarom is het zo waardevol dat ManpowerGroup hun deskundigheid hiervoor inzet”, zegt Dorine Manson, bestuursvoorzitter VluchtelingenWerk Nederland. José Brenninkmeijer, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland, en Dorine Manson ondertekenden een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Doel is en blijft om gezamenlijk vluchtelingen te begeleiden naar werk.

Meer vluchtelingen helpen aan een baan

Concreet willen ManpowerGroup en VluchtelingenWerk tussen 1 januari 2018 en 31 december 2020 gezamenlijk jaarlijks minstens 100 vluchtelingen per jaar plaatsen bij werkgevers op banen op het voor hen hoogst haalbare niveau. In de eerste helft van 2017 zijn er al 237 vluchtelingen aan het werk via ManpowerGroup. “Dat is al meer dan in heel 2016, waarin het totaal 217 vluchtelingen betrof. We zien dat de aantallen jaarlijks flink stijgen naarmate we langer met elkaar samenwerken”, aldus Brenninkmeijer.
Sinds de start van de samenwerking in 2014 zijn er ruim 550 vluchtelingen via Manpower aan een baan geholpen. Daarnaast zijn er nog eens ruim 1000 vluchtelingen getraind en begeleid op en richting de arbeidsmarkt. “Naast deze mooie aantallen zie je pas echt wat de samenwerking betekent wanneer een vluchteling geholpen is met concrete stappen vooruit. Daar blijven we graag aan meebouwen.”

Regionale invulling

De precieze invulling van de samenwerking wordt door ManpowerGroup en VluchtelingenWerk gezamenlijk regionaal bepaald. De arbeidsmarkt in het noorden is immers anders dan in het zuiden, de focussectoren van ManpowerGroup verschillen per regio en ook de profielen van kandidaten zijn niet overal gelijk. Dat betekent dus dat de samenwerking vaak maatwerk betreft voor de verschillende regio’s. De precieze plannen, bijvoorbeeld het initiëren van gezamenlijke projecten en andere manieren om beide organisaties te versterken, worden in de komende maanden vormgegeven in aanloop naar het nieuwe jaar.

Bron: ManpowerGroup

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer