Martijn Remmelzwaal naar Experts in Flex

0

Martijn Remmelzwaal is per 1 juni jl. partner geworden bij Experts in Flex. Remmelzwaal brengt met zijn ervaring veel kennis op het gebied van procesoptimalisatie en digitalisering in.

Remmelzwaal heeft na zijn studie aan de HES in Amsterdam carrière gemaakt bij USG People, waarvan de laatste vijf jaar tot halverwege 2017 als directeur SSC Operations/Business & Facility Services. “Ik heb bij USG jarenlang de verantwoordelijkheid gehad voor het optimaliseren van het primaire proces, van het plaatsen van een kandidaat bij de opdrachtgever tot en met verloning en inning van facturen (order to cash).”

Remmelzwaal heeft de automatisering van de uitzendbranche dus van dichtbij meegemaakt en dat is hem op het lijf geschreven. “Achttien jaar geleden werd er nog wekelijks op de vestigingen met hardcopy werkbriefjes gewerkt, soms werd zelfs nog contant salaris betaald uit de kas. Inmiddels leven we in een ander tijdperk. In mijn carrière heb ik mij nadrukkelijk gericht op optimale inzet en verbeteren van applicaties van derden, maar ook het in eigen huis ontwikkelen van software. Mijn affiniteit ligt sterk bij IT.”

Digitale transformatie

De digitale transformatie bij uitzendbureaus gaat verder dan alleen veranderingen binnen de IT, benadrukt Remmelzwaal. “Met inzet van automatisering en digitalisering worden werkprocessen efficiënter en locatie onafhankelijk. Verwachtingen van uitzendkrachten en klanten ontwikkelen in steeds hoger tempo. Ook verandert daarbij de rol van het personeel: administratieve taken in functies ontwikkelen naar procesoperator rollen en sommige functies worden overbodig. Naast de feitelijke implementatie van it-applicaties heb je dus te maken met organisatorische aanpassingen.”

En juist die expertise – organisatieadvies in combinatie met digitalisering – brengt Remmelzwaal mee als partner van Experts in Flex. “Procesoptimalisatie en digitalisering is mijn ‘piece of the pie’. Na mijn vertrek bij USG heb ik in opdracht van Experts in Flex al enkele implementatietrajecten verzorgd. De klik is zodanig goed, dat ik nu als partner verder ga. De andere partners hebben weer hun specifieke expertise, bijvoorbeeld in HR en de complexe wetgeving binnen de flexbranche. Samen kunnen we als Experts in Flex een nog breder pallet aan diensten aanbieden aan uitzendondernemers.”

Voor meer informatie, kijk op www.expertsinflex.nl

Lees ook: Chris van der Laan naar Experts in Flex

 

Over Auteur

Reageer