Chris van der Laan naar Experts in Flex

0

Zelfstandig HR-adviseur Chris van der Laan heeft zich aangesloten bij kennis- en adviesorganisatie Experts in Flex.

Chris van der Laan (34) studeerde communicatiewetenschappen en is zich in zijn carrière gaan toeleggen op het HR vakgebied. Van der Laan heeft hierin ervaring bij flexbedrijven opgedaan. Zo werkte hij onder meer bij Creyf’s en was hij HR-adviseur en later procesmanager bij Worktrans.
Sinds 2016 werkt Van der Laan als zelfstandig HR-adviseur, met een specialisatie in HR control. “Mijn expertise ligt in de driehoek van HR, salarisadministratie en finance. Door interne processen te toetsen aan wet- en regelgeving en vervolgens te optimaliseren voegen wij waarde toe aan de organisatie.”
Onder de vlag van Experts in Flex zal Van der Laan zich – samen met Henk Geurtsen – voor flexbedrijven inzetten bij het implementeren van wet- en regelgeving en HR-dienstverlening.

Uitzendorganisatie moet ook HR-advies bieden

Vanuit zijn filosofie zegt Van der Laan altijd uit te gaan van de waarde die de implementatie van wet- en regelgeving toevoegt aan de organisatie. “Het gaat erom de mogelijkheden die er zijn zo goed mogelijk te benutten. Neem bijvoorbeeld de loonkostensubsidies. Over het algemeen weten werkgevers hier niet het fijne van, waardoor zij fikse besparingen mislopen. Een goed voorbeeld hiervan is de veranderende wetgeving vanaf 1 januari 2018 voor de premiekortingen (voor het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten of een oudere WW’er, red.). Nu is het nog mogelijk tot vijf jaar terug restitutie van premiekortingen te krijgen, maar vanaf 1 januari is deze mogelijkheid zo goed als zeker verdwenen. In de aankomende maanden willen wij zoveel mogelijk werkgevers hiervan bewust maken en bij ondersteunen, evenals het inrichten van de processen voor de nieuwe wet vanaf 1 januari volgend jaar.”
Volgens Van der Laan – zelf ooit begonnen als intercedent – moet een intercedent die kennis hebben om opdrachtgevers goed te kunnen adviseren. “Dan bouw je als uitzendorganisatie een langdurige relatie met die opdrachtgever op.”

Voor meer informatie, kijk op www.expertsinflex.nl

Over Auteur

Reageer