Medische sector lijdt zwaar onder dalende uitzendcijfers

0

Het aantal uitzenduren is medio juli en begin augustus met 5 procent gedaald en de uitzendomzet nam af met 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name de uitzendbureaus in de medische sector hadden het zwaar te verduren.

Dat blijkt uit cijfers van periode 8 (week 29-32) die ABU heeft gepubliceerd. In de medische sector daalde het aantal uren met 31 procent en de omzet nam af met 27 procent. Voor de technische sector gold dat het aantal uren daalde met 7 procent en de omzet nam af met 5 procent.


Ook in de administratieve en de industriële sector bleven de resultaten dalen, weliswaar iets minder hard dan in de medische en technische sector. In de administratieve sector daalde het aantal uren daalde met 5 procent  en de omzet nam af met 1 procent. De uren in de industriële sector vertonen een daling van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 1 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer