Zwangere uitzendkrachten

0

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van werknemers. Een uitzendbureau heeft deze plicht ook richting uitzendkrachten.

Voor vrouwen die zwanger zijn, zijn er een aantal gevaren op de werkvloer op rekening mee te houden. Als uitzendorganisatie moet je bij de inlener vragen of het werk dat de uitzendkracht gaat uitvoeren risico’s voor de zwangerschap met zich meebrengt. De uitzender is verplicht de uitzendkracht te informeren over de risico’s die ze loopt op de werkplek.

Zwangerschapsverlof

Net als alle andere zwangere werknemers, hebben uitzendkrachten die zwanger zijn recht op zwangerschapsverlof en een zwangerschapsuitkering. Op grond van de Wet arbeid en zorg kan voor de uitzendkracht bij UWV een uitkering worden aangevraagd. Dit moet tussen vier en twee weken voordat het verlof ingaat. Als de uitzendkracht nog in dienst is bij de uitzendorganisatie, moet de uitzender de uitkering aanvragen. Als de uitzendkracht niet meer in dienst is bij de uitzendorganisatie kan de uitzender de uitzendkracht verwijzen naar UWV.

Bron: STAF

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer