Meer loon op de golfbaan

0

De werknemers bij de golfbanen hebben een nieuwe cao. Per 1 april gaan de lonen omhoog met 0,75 procent en op 1 april volgend jaar nog eens met 1 procent.

Nieuw aan de cao is vooral dat dit keer niet alleen de relatief kleine bond van golfleraren er de handtekening onder zet, maar ook CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten, zei onderhandelaar John Koudys van CNV Vakmensen vrijdag.

Volgens Koudys wilden de werkgevers tot dusver alleen maar een loonsverhoging koppelen aan een beoordeling. Nu is in de cao naast een algemene loonsverhoging vastgelegd dat de werknemers bij een goede of uitstekende beoordeling extra betaald krijgen. Daar staat tegenover dat bij een herhaalde onvoldoende beoordeling het salaris met 1 procent terug kan gaan. CNV Vakmensen is daar minder blij mee, maar legt het akkoord toch met een positief advies voor aan de leden.

De cao geldt voor naar schatting tweeduizend werknemers, onder wie de mensen die zorgen voor het groen.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer