Meer loon voor medewerkers AVEBE

0

De medewerkers van aardappelzetmeelconcern AVEBE kunnen de komende periode rekenen op een loonsverhoging van 5 procent.

Dat staat in het principeakkoord dat directie en vakbonden hebben bereikt over een nieuwe cao. Per 1 januari 2011 worden de salarissen met 2 procent verhoogd. Per 1 augustus met 0,5 procent en per 1 januari 2012 wederom met 2 procent. Tot slot krijgen de werknemers per 1 augustus 2012 er nog eens 0,5 procent meer loon bij.

De cao heeft een looptijd van 1 januari 2011 tot 1 april 2013.
 

Flexibiliteit

AVEBE heeft te maken met een wisselende markt. Om hier beter op in te kunnen spelen, wordt er gekeken hoe het personeel flexibeler ingezet kan worden. Hiervoor is een werkgroep ingesteld, die met adviezen zal komen.

Door de wisselde markt heeft het bedrijf aangegeven niet te kunnen voldoen aan de afspraak om slechts 3 procent van het personeelsbestand uit tijdelijke krachten of uitendkrachten te laten bestaan. AVEBE heeft de ondernemingsraad en de vakbonden hiervan op de hoogte gesteld. Deze accepteren de situatie tegen de achtergrond van de specifieke situatie van AVEBE in de komende jaren van natuurlijk verloop en herbezetting van ontstane vacatures.

 

ABU-cao

Omdat Avebe als eerste prioriteit heeft om de kosten te verlagen, is besloten niet langer aan te dringen op de ABU-cao. Eerder was afgesproken dat uitzendkrachten de eerste 26 weken volgens de ABU-cao betaald zouden worden. Volgens vakbond FNV brengt dit extra kosten met zich mee, die vermeden kunnen worden door samenwerking met het UWV.

Het principeakkoord wordt binnenkort aan de achterban van de vakbonden voorgelegd.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer