Nieuwe ABU-directeur ziet nieuwe uitdagingen

0

ABU staat voor nieuwe uitdagingen, zoals het keren van negatieve beeldvorming over flex en de sociale lastendruk die de prijs van het uitzenden opdrijft. Ook wil de branchevereniging zich, naast uitzenden, richten op andere flexvormen.

‘Ik wil veel nadruk op de positieve effecten van flexibiliteit voor onze arbeidsmarkt en kansen voor werkzoekenden’, zo sprak Jurriën Koops vandaag bij zijn aantreden als nieuwe directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). Koops volgt Aart van der Gaag op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Van der Gaag blijft verbonden aan de ABU; hij volgt Hans Kamps op als voorzitter van het ABU-bestuur.

Nieuwe uitdagingen
Jurriën Koops was twaalf jaar lang de man naast Aart van der Gaag en als adjunct- en later directeur Sociale Zaken medeverantwoordelijk voor de ABU-koers. Koops sprak bij het overnemen van het stokje zijn dank uit voor het werk van Van der Gaag: ‘Aart heeft een grote passie voor deze sector, hij verstaat als geen ander de kunst van het verbinden en het vermogen om de uitzendsector op de kaart te zetten.’

Andere flexvormen
Koops staat naar eigen zeggen met ABU voor nieuwe uitdagingen, zoals het keren van de negatieve beeldvorming over flex en de sociale lastendruk die een negatief effect heeft op de prijs van het uitzenden. 
Volgens Koops moet de brancheorganisatie ook haar horizon verbreden. De behoefte aan goede flexibiliteit in de arbeidsmarkt neemt toe en beperkt zich niet alleen tot het uitzenden. Ook andere vormen van flexibele arbeid winnen steeds meer terrein. De ABU wil die verbreding volgen en ook de belangen van andere flexvormen behartigen (…), zo stelt ABU in haar persbericht.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer