OM eist 2 jaar cel voor verdachte uitbuiting via uitzendbureau

0

Er is twee jaar cel geëist tegen één van de zeven Deventenaren die met hun uitzendbureau Flextime arbeidskrachten uitbuiten.

Dit meldt De Stentor.

Twee jaar cel is door het Openbaar Ministerie (OM) geëist voor poging tot zware mishandeling en deelname aan een criminele organisatie. De twee hoofdverdachten in deze zaak worden ook uitbuiting, witwassen, verkrachtingen en valsheid in geschriften verweten. Hun zaken zijn uitgesteld, omdat de advocaten van de twee met aanvullende informatie kwamen die mogelijk ontlastend is. De stukken worden momenteel door het Openbaar Ministerie beoordeeld.

Via Flextime waren vooral Poolse arbeidskrachten actief. De leiding van het uitzendbureau zouden werknemers uitbuiten en onderbetalen. Wie daarover klaagde, werd geïntimideerd en bedreigd. Vrouwen zouden gedwongen zijn tot seks wilden ze hun baan behouden.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer