Payrollorganisaties steken koppen bij elkaar tegen dreiging

0

ABU, NBBU en VPO organiseren donderdag gezamenlijk een bijeenkomst voor payrollorganisaties om de dreigingen voor de branche samen tegemoet te treden.

Vorige maand kwam de Stichting van de Arbeid met een nieuw advies over payrolling. Het is een verdeeld advies met sterk uiteenlopende meningen van werkgevers- en werknemersorganisaties. De vakbonden zijn fel tegen payrolling. FNV noemt het ‘een goedkope omzeiling van het ontslagrecht’.

Met de verkiezingen in aantocht vinden de brancheorganisaties het tijd om samen in actie te komen. De eerste signalen vanuit de belangrijkste politieke partijen wijzen er volgens de VPO op dat zij de vakbond en haar standpunt steunen. Daarom wordt de bijeenkomst georganiseerd. ‘De hoofden koel houden, bij elkaar steken en met één mening naar buiten treden. Vanuit het gezamenlijk belang,’ zo stelt Jeu Claes, voorzitter van de VPO. Tijdens de bijeenkomst willen de organisaties met een zo breed mogelijke coalitie een antwoord op de dreiging vinden.

De vraag is echter of de payrollbranche ook daadwerkelijk met één stem naar buiten kan komen. Eerder deze maand werd bekend dat een deel van de payrollbedrijven zich heeft afgekeerd van brancheorganisatie VPO en heeft zich nog niet bij een andere bond heeft aangesloten.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer