Principeakkoord cao motorvoertuigenbranche

0

De Bovag en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuw cao voor de motorvoertuigenbranche.

Dat hebben de partijen donderdag bekendgemaakt.

Afgesproken is dat werknemers in de auto- en tweewielerbranche een structurele loonsverhoging krijgen van 2,7 procent over 16 maanden. Daarnaast ontvangen zij een eenmalige uitkering in januari volgend jaar van 100 euro bruto. Het loon stijgt per 1 oktober met 1 procent en 1,7 procent per 1 mei volgend jaar.

De nieuwe overeenkomst heeft betrekking op de periode 1 juni 2011 tot en met 30 september 2012. De cao Motorvoertuigenbedrijf- en Tweewielerbedrijf geldt voor ongeveer 81.000 werknemers bij ruim elfduizend bedrijven.

‘We zijn blij dat een marktconforme loonontwikkeling is afgesproken, die in de pas loopt met de huidige inflatie en de algemene ontwikkelingen in de sector’, aldus Hans Everts van Bovag.

Ook de bonden zijn tevreden. ‘De motorvoertuigenbranche wordt met deze cao aantrekkelijker. Werknemers worden goed beloond en er zijn moderne vernieuwende cao-afspraken gemaakt’, aldus Jan Berghuis, bestuurder FNV Bondgenoten.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer