Pro Industry wil met nieuwe investeerder heel hard groeien

0

Uitzendbureau Pro Industry heeft in Avedon Capital Partners een investeerder gevonden om de ambitieuze groeiplannen te realiseren. Het doel is een omzetverdubbeling van 85 miljoen euro naar 170 miljoen euro binnen drie jaar, onder meer door het openen van nieuwe locaties in Nederland en België en het investeren in digitalisering.

De samenwerking zal plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Bemiddeling in procesindustrie

Pro Industry is opgericht in 2002, heeft haar hoofdkantoor in Capelle aan den Ijssel en heeft 19 vestigingen door heel Nederland en een kantoor in Antwerpen. Het bedrijf heeft meer dan 120 FTE en is de afgelopen jaren verdubbeld in omzet*.
Pro Industry richt zich op bemiddeling voor schaarse procesoperators en aanverwante functies voor industriële- en productie klanten, in onder meer farma, voedselverwerking en chemie. Het bedrijf is actief in Nederland en België en heeft plannen om in beide landen verder uit te breiden.
Voortbouwend op haar marktleiderschap in bemiddeling van procesoperators en aanverwante functies, wil Pro Industry haar organisatie verder laten groeien en professionaliseren. CEO Henkjan Geerlings: “Met Avedon als partner heeft Pro Industry de slagkracht gekregen de ambitie te realiseren om de komende drie jaar in omvang te verdubbelen. Met deze samenwerking kunnen we investeringen in innovatieve IT-oplossingen versnellen en onze netwerken van vestigingen, klanten en kandidaten uitbreiden. Dit met behoud van onze unieke bedrijfscultuur en ons specialisme als nichespeler in de procesindustrie”.

*In Nederland boekte Pro Industry in 2020 een omzet van 75,2 miljoen euro, een omzetstijging van 24% ten opzichte van het jaar daarvoor (Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2021).

Avedon Capital Partners

Investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners is overigens geen onbekende in de flexmarkt. In 2016 nam de private equity – samen met Olympia-franchiseondernemer Dimitri Yocarini – Olympia Nederland over. Avedon Capital Partners verkocht in 2019 zijn aandeel in Olympia weer, toen het Amerikaanse Morgan Stanley Tactical Value Investing minderheidsaandeelhouder van Olympia werd.

Lees ook: Overnames in de flexmarkt: ‘van nul naar volop dynamiek’

Volg Flexmarkt op LinkedIn:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer