Nieuwe investeerder voor Olympia Nederland

0

Het Amerikaanse Morgan Stanley Tactical Value Investing is sinds deze week minderheidsaandeelhouder van Olympia. De private equity Avedon Capital Partners verkoopt zijn aandeel in Olympia.

In 2016 nam voormalig Olympia-franchiseondernemer Dimitri Yocarini met financiële steun van Avedon Capital Partners Olympia Nederland over.

Datagedreven, digitaal bedrijf

Met het vertrek van de ene investeerder en de komst van de andere zal er niet direct iets veranderen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Dimitri Yocarini blijft aan als CEO en groeit naar een meerderheidsbelang. De directie van Olympia investeert mee en blijft ongewijzigd. Met de komst van Morgan Stanley Tactical Value Investing heeft Olympia naar eigen zeggen een aandeelhouder aan boord die de het bedrijf zal ondersteunen in de verdere groei en uitrol van de strategie.

Zes segmenten

Olympia wil met Morgan Stanley Tactical Value Investing de komende jaren verder bouwen aan een datagedreven, digitaal bedrijf. Naar eigen zeggen staan daarbij ‘mensen en de betekenis van hun werk’ centraal. Olympia focust zich op operationele beroepen in zes segmenten: logistiek, productie, contactcenters, gemeentelijke overheden, techniek en administratie. Binnen deze segmenten stoomt Olympia mensen klaar voor de toekomst door hen te trainen, op te leiden en te bemiddelen. Naar vast en tijdelijk werk.

‘Nieuwe fase’

Dimitri Yocarini, CEO van Olympia, zegt in een toelichting op de wisseling van investeerder: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Morgan Stanley Tactical Value Investing. Zij gaan ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om werknemers en werkgevers te gidsen in een snel veranderende arbeidsmarkt. Daarom richten wij ons, in onze bemiddeling, op training, scholing en persoonlijke ontwikkeling van mensen. (…) Avedon is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de afgelopen jaren en daarvoor verdienen ze alle lof. Nu beginnen we een nieuwe fase in combinatie met Morgan Stanley Tactical Value Investing als investeerder. Daarmee zijn wij klaar voor de toekomst.”

‘Topspeler in de sector’

Frederik Wijsenbeek, Executive Director bij Morgan Stanley Tactical Value Investing, zegt over de investering in Olympia: “Olympia is een onderscheidend bedrijf. Het is de ondernemende cultuur in combinatie met de bijzondere visie, waarin de mens centraal staat, die ze tot een topspeler in hun sector maakt. Het feit dat ze, in de gekozen segmenten, voortdurend sneller groeien dan de markt bewijst dit.”

Bron: Olympia

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer