Tempo-Team stapt over van contracting naar uitzendconstructie

0

Uitzender Tempo–Team heeft met de FNV afspraken gemaakt over de flexkrachten bij PostNL die werkten via contracting. Zij gaan nu verder als uitzendkracht. Het gaat om enkele duizenden flexkrachten.

Dat meldt het ANP.

Ontlopen inlenersbeloning

Dat flexkrachten via contracting werken bij PostNL is FNV dan ook al lange tijd een doorn in het oog. De vakbond stelt dat dit een schijnconstructie is. Bij contracting wordt via onderaanneming de CAO ontlopen. Een uitzendbureau leent dan werknemers uit aan een ander uitzendbureau, die hen bij de opdrachtgever plaatst. Door deze constructie ontloopt men de inlenersbeloning en hoeft het inlenende bedrijf deze flexkrachten niet volgens eigen CAO te betalen.

Gewoon uitzendwerk

TempoTeam bestrijdt dat mensen via contracting veel minder geld krijgen dan collega’s die als uitzendkracht aan de slag zijn. Toch heeft TempoTeam eerder dit jaar al aangekondigd te stoppen met contracting. Daarna was FNV met de Randstad-dochter in gesprek gegaan over de manier waarop die mensen zouden doorstromen naar gewoon uitzendwerk. Volgens vakbondsbestuurder Masja Zwart is voor FNV-leden ‘een goede financiële regeling getroffen’.

Bron: ANP/Flexmarkt

Lees ook: Tempo-Team stopt met contracting

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer