Randstad blijft op overnamepad

0

Randstad heeft een bod uitgebracht van ongeveer 280 miljoen euro op Ausy, een Frans uitzendbureau gespecialiseerd in technisch adviseurs, ontwikkelaars en ingenieurs.

Dat heeft het uitzendconcern gisteren bekendgemaakt.

Ausy is met 4.500 medewerkers actief in tien landen en heeft een jaaromzet van bijna 400 miljoen euro. Met de overname wil Randstad haar positie in Europa als uitzendbureau van hoogwaardig technisch personeel versterken.

Op overnamepad
Randstad is op overnamepad de laatste tijd. Onlangs nam het de freelance-marktplaats twago over. Ook heeft Randstad recent het online outplacementbedrijf RiseSmart over. Eerder deze maand heeft Randstad een overeenkomst getekend om het Japanse uitzendconcern Careo Group volledig over te nemen. Ook heeft Randstad – via het  Randstad Innovation Fund – begin dit jaar geïnvesteerd in Pymetrics, een Amerikaanse gamificationpionier. Eind vorig jaar nam Randstad ook het Zweedse Proffice over.

Meer professionals
In het FD liet Randstad-topman Jacques van den Broek gisteren weten dat de overnamekas vooral gebruikt wordt om het uitzendconcern te veranderen van een traditioneel uitzendbureau naar bemiddelaar van professionals. In Europa zou op dit moment de omzet van Randstad nog voor 85% uit traditioneel uitzendwerk komen. Van den Broek zou graag zien dat die verhouding klassiek uitzendwerk/bemiddeling professionals verschuift naar 30/70% en sluit niet uit dat daarvoor nog meer acquisities zullen volgen.


Computable/FD

Lees ook: Grote uitzendbureaus innoveren door overnames

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer