Randstad helpt bedrijven bij plaatsen arbeidsgehandicapten

0

De Participatiewet gaat op 1 januari 2015 in, maar 40% van de werkgevers weet nog niet hoe zij arbeidsgehandicapten moeten gaan plaatsen in hun bedrijf. Randstad gaat bedrijven daarbij helpen.

Hoewel de meerderheid (51%) van de werkgevers achter de invoering van de Participatiewet staat, ziet 40% (nog) geen mogelijkheden mensen te plaatsen, zo blijkt uit onderzoek van Randstad onder 225 bedrijven.

Hoeveel arbeidsgehandicapten?
Veel bedrijven zijn al gestart met de voorbereidingen, maar bij bijna de helft van de bedrijven ontbreekt het aan kennis om zonder hulp van buitenaf een werknemer met een arbeidsbeperking te plaatsen. Een kwart van de bedrijven is niet op de hoogte van hoeveel werknemers ze straks moeten plaatsen. De helft verwacht extra kosten te maken en in 45% van de gevallen ontbreekt het aan personeel om de werknemers te begeleiden.

Potentie arbeidsbeperkten
Randstad gaat bedrijven helpen die willen investeren in mensen met een arbeidsbeperking. ‘We geloven in de potentie van arbeidsbeperkten en willen met nieuwe dienstverlening helpen drempels te slechten’, aldus Marleen van Arkel, programmamanager Randstad Participatie.

De komende vier weken maken kenissessies, lezingen, bedrijfsbezoeken, een speciale website en een film deel uit van een campagne om bedrijven in beweging te krijgen en om ze te voorzien van informatie, kennis en advies. Werkgevers ontmoeten arbeidsbeperkten en ervaren hoe het is om met hen samen te werken.

Bron: Randstad

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer