Randstad neemt Japans uitzendbureau Fujistaff over

0

Randstad betreedt de Japanse uitzendmarkt door de overname van de aandelen van de oprichters van Fujistaff.

De Japanse uitzendmarkt is met circa 40 miljard euro de grootste uitzendmarkt na die in de Verenigde Staten (60 tot 70 miljard euro). Fujistaff is op die markt de vijfde speler met 88 vestigingen, duizend man personeel en 17,4 duizend uitzendkrachten, verdeeld over productie (45 procent) en administratieve functies (55 procent).

Randstad had al sinds 2004 laten weten interesse te hebben in de Japanse markt, die het bedrijf typeert als "stevig met goede toekomstperspectieven". In 2008 nam Randstad al een belang van 10 procent in Fujistaff, dat sindsdien is uitgebreid naar 20,5 procent. Samen met de aandelen van de oprichters krijgt Randstad zo een aandeel van 65,1 procent.

Randstad wil daarnaast ook van andere aandeelhouders aandelen kopen. Krijgt het bedrijf 75 procent van de aandelen in handen, dan gaat het bod door. Randstad betaalt de aandelen vanuit bestaande kredietfaciliteiten. In totaal zou de overname 167 miljoen euro moeten kosten, inclusief het reeds bestaande aandeel van 20,5 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer