Randstad-topman moest weg van commissarissen

0

Bestuursvoorzitter Ben Noteboom van uitzendconcern Randstad is door de raad van commissarissen ontslag aangezegd.

Dat bevestigde een woordvoerster van Randstad vrijdag, na berichtgeving hierover door nieuwszender RTL Z.

Bij de aankondiging van zijn vertrek in oktober werd de indruk gewekt dat Noteboom vrijwillig was opgestapt, na 11 jaar als ceo leiding te hebben gegeven aan Randstad. ‘Het ontslag was op initiatief van de raad van commissarissen, maar is daarna in goed overleg en harmonie tussen beide partijen afgerond’, zei de woordvoerster.

Ben Noteboom stond sinds 2002 aan het hoofd van het bestuur en onder zijn leiding groeide Randstad uit tot het op een na grootste uitzendconcern ter wereld. Maar volgens de woordvoerster vonden de commissarissen dat het ‘mooi was geweest’ en dat het een ‘goed moment’ was voor Noteboom op te stappen. ‘Randstad staat er weer goed voor en met Jacques van den Broek hebben wij een prima opvolger in huis’, waren volgens de woordvoerster de overwegingen van de toezichthouders.

Vertrekvergoeding
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil van Randstad opheldering over Notebooms vertrekvergoeding van in totaal 2,5 miljoen euro. Volgens de belangenclub lijkt erop dat de hoogte ervan in strijd is met het vorig jaar door de aandeelhouders goedgekeurde beloningsbeleid. Randstad ontkent dat. Volgens de woordvoerster is contractueel vastgelegd dat voor Noteboom een opzegtermijn van 1 jaar geldt. Die moet worden afgekocht. Hierdoor bestaat de vertrekvergoeding uit twee keer het jaarsalaris van 970.000 euro. Daar komen pensioenlasten, sociale premies en de kosten voor aandelen en opties bij, en dat telt op tot 2,5 miljoen euro.

Kwartaalcijfers
Gisteren maakt Randstad haar kwartaalcijfers bekend. Randstad boekt in Q4 van 2013 weer een bescheiden winst. Beleggers waren echter niet tevreden met de resultaten, waardoor Randstad onderuit ging op de beurs.


ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer