Reorganisatie aanstaande bij USG People

0

Uitzender USG People gaat snijden in het personeelsbestand in Nederland. Dat maakt deel uit van een reorganisatie die het bedrijf doorvoert.

Hoeveel banen van de in totaal 8000 in Nederland verloren gaan, is nog niet duidelijk.

Een zegsvrouw van de onderneming wilde woensdag niet ingaan op de kwestie. ‘We maken op zeer korte termijn meer hierover bekend. Maar dat kan pas als er zekerheid is.’

Media berichtten woensdag dat USG People gaat bezuinigingen op het hoofdkantoor en in het ‘backoffice’. Topman Rob Zandbergen erkende tegen de media dat er met de ondernemingsraad wordt gesproken. Hij weersprak echter geruchten dat het daarbij om zeker 2000 van de in totaal 8000 banen zou gaan. De zegsvrouw bestempelde dit getal ook als ‘absolute onzin’.

Ondanks herstel van de economie en een toenemende vraag naar uitzendkrachten bleef de groei van USG People in Nederland in het eerste kwartaal nog achter. Vooral in de voor het moederbedrijf van onder meer Start People, Creyf’s en Unique belangrijke dienstensector was er nauwelijks groei.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer