Nederland heeft laagste jeugdwerkloosheid EU

2

De jeugdwerkloosheid in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 7,4 procent, het laagste niveau binnen de Europese Unie.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Gemiddeld was ruim een op de vijf jongeren van 15 tot 25 jaar werkloos in de EU. Vooral in het oosten en zuiden van de EU is sprake van hoge jeugdwerkloosheid.

Na Nederland hadden Duitsland en Oostenrijk de laagste jeugdwerkloosheid. In de laatste twee landen kwam de werkloosheid onder 15 tot 25-jarigen uit op respectievelijk 8,3 en 9,2 procent. Ook in Malta, Denemarken en Slovenië lag de jeugdwerkloosheid ruim onder het Europees gemiddelde.

Spanje, Griekenland, Italië en Portugal hadden een jeugdwerkloosheid van meer dan 25 procent. Ook in veel Oost-Europese landen zoals Slowakije, Litouwen, Letland, Bulgarije, Hongarije en Polen was de werkloosheid onder jongeren betrekkelijk hoog.

Van de lidstaten in West-Europa kwam alleen in Ierland de jeugdwerkloosheid boven de 25 procent uit.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. @de laatse niet, volgens mij lees je niet goed, want wanneer je in de bijstand zit en/of een wajonger bent, benje werkeloos, en dan wordt je meegenomen in de telling. Nederland is juist waar de minste mensen werkeloos zijn, dat is iets waar we trots op mogen zijn!

Reageer